Telephelyeink

Vadonatúj Transit Connect

Hír megjelenése: 2024.01.30
A Ford Pro bemutatja a vadonatúj Transit Connectet kimagasló kényelmi funkciókkal és most először, választható PHEV hajtással. A Ford Pro ma bemutatta a vadonatúj Transit Connect kompakt áruszállítót, teljessé téve ezzel a márka új generációs, kimagasló produktivitású, elektrifikált Transit haszonjármű-kínálatát az európai piacon.


Az autó fejlett és hatékony hajtásláncai közt megtalálható a Transit Connect első plug-in hybrid hajtása is, amely a tervek szerint bőséges, 110 km-es elektromos hatótávolságot biztosít, valamint egyen- és váltóáramú gyorstöltési lehetőséget is kínál.

A Transit Connect azonban nemcsak hajtásmódjai, hanem szállító kapacitásának növekedése miatt is vonzó lesz, hiszen rakodóterében akár 3,7 m3 áru is elfér, a Kombi modellben pedig egészen újszerűen alakítható át az ülések elrendezése. A vásárlók számos prémium megoldásra számíthatnak, többek közt új, intelligens összkerékhajtásra, hálózathoz csatlakozó digitális cockpitra, vagy a modern vezetéssegítő rendszerek minden eddiginél szélesebb kínálatára.

Legyen szó akár egy kisvállalkozásról vagy egy egész várost lefedő flottáról, a Transit Connect üzemeltetői hatásosan fokozhatják autóik produktivitását a Ford Pro támogatásával, amely a szoftverek, szolgáltatások és rugalmas finanszírozási lehetőségek mellett személyre szabott, flottaszintű telematikai megoldásokat is tartalmaz.

“Az elmúlt két év során a teljes Transit-családban bevezettük az elektromos hajtásláncokat, hogy minden vásárlónk növelhesse produktivitását, és elektrifikálhassa vállalkozását. E küldetésünk utolsó lépése a vadonatúj Transit Connect bevezetése,” nyilatkozta Hans Schep, a Ford Pro Európa vezérigazgatója. „A Transit Connect új PHEV és összkerékhajtási opcióival, legmodernebb utastéri technológiáival és a Ford Pro támogatásával olyan autó született, amely stílusos, kompakt, és láthatóan kemény munkára termett.”

A Ford Pro népszerű Transit Connect kompakt áruszállítójának harmadik generációjaként – a vadonatúj Transit Courier és a hamarosan érkező E-Transit Courier mellett – a vadonatúj modell fontos részét képezi a Ford Pro minden eddiginél erősebb kompakt haszonjármű-kínálatának.

A Transit Connect gyártása 2024 tavaszán indul, és a bevezetési ütemterv szerint először a dízelmotoros változatok kiszállítása kezdődik meg idén nyáron. A Transit Connect PHEV az év végén jelenik meg a kínálatban, 2025 elején pedig az összkerékhajtású és a Kombi kivitelekkel válik majd teljessé a modellsorozat.

A Ford Pro elektrifikált Transit-kínálata Európában

A Ford Pro a teljes európai Transit-családban bevezette az elektrifikált hajtásláncokat; ennek legújabb eredménye a Transit Connect PHEV 1,2bemutatása. A kínálatban már szerepel a szegmensben vezető szerepet játszó E-Transit, 1,3 az elektromos hajtású E-Transit Custom 1,4 (Európa legkelendőbb egytonnás áruszállítójának elektromos változata5), valamint az E-Transit Courier. 1,6

A Transit Connect teljesen megújult hajtáslánc-kínálatának csúcsát a modell legelső PHEV technológiája jelenti. Az 1,5 literes EcoBoost benzinmotorból, egy nagyfeszültségű akkumulátorból és egy elektromotorból összeállított rendszer egy hatfokozatú, kettős tengelykapcsolós automata sebességváltón keresztül adja le 150 LE kombinált teljesítményét és 350 Nm forgatónyomatékát7. A 770 kg maximális teherbírású 8 jármű akár 1400 kg tömegű utánfutót is vontathat. 9

A Transit Connect PHEV tervezett EV-hatótávolsága eléri a 110 km-t, és még tisztán elektromos hajtással is 330 Nm forgatónyomatékot kínál, így az autó lendületesen és magabiztosan teljesíti a fuvarokat a nagyvárosi forgalomban.

A felhasználók szükség esetén 50 kW-os egyenáramú gyorstöltőt is használhatnak, a műszakok közti szünetekben pedig a 11 kW-os váltóáramú fedélzeti töltővel is feltölthetik az akkumulátort.10

Az autó energia-felhasználásának optimalizálását három üzemmód szolgálja: 11

  • EV Most, amikor a járművet kizárólag az elektromotor hajtja
  • EV Auto, amely a lehető legkedvezőbb vezethetőség érdekében összehangoltan kombinálja az elektromos és a benzinmotoros hajtást
  • EV Később, amikor a rendszer későbbre tartogatja az EV hajtás optimális kihasználását; ilyen helyzet például, amikor az autó egy nagy sebességű bevezető úton halad, és még nem ért be a városi forgalomba
  • Trend: áru- és személyszállító kivitelek, flották és költségtudatos vásárlók számára
  • Limited: elegáns áruszállító 17 colos könnyűfém keréktárcsákkal és munkafelülettel az utasülés háttámláján
  • Active: vonzó megjelenésű, kemény kiállású, SUV-stílusú személyszállító, LED világítással és tetősínekkel Jól kihasználható szállító képesség

A Transit Connect tervezői figyelembe vették a kompakt áruszállítók felhasználóinak sokrétű igényeit, ezért a jármű rövid és hosszú tengelytávolsággal, valamint kétüléses Van áruszállító és ötüléses Kombi személyszállító kivitelben is megrendelhető.

A dobozos áruszállító új rakodótér-kialakításának köszönhetően a rakomány térfogata – tengelytávolságtól függően – 3,1 m3 vagy 3,7 m3. A 820 kg maximális hasznos tömegnek 8 és a kiváló értéknek számító 1500 kg vontató képességnek 9 köszönhetően a felhasználók rengeteg, a munkavégzéshez szükséges eszközt és anyagot magukkal vihetnek.

A Transit Connect Kombi forradalmian új, rugalmas ülésrendszere megkönnyíti az autó kettős célú felhasználását, hiszen a kényelmes, ötüléses személyszállító gyorsan és egyszerűen átalakítható sokoldalú áruszállítóvá. A hátsó üléssor másodpercek alatt előredönthető és felhajtható, így a rakodótér akár 2,5 m3 (L1) vagy 3,1 m3(L2) is lehet, és a hosszú tengelytávú L2 kivitelben két Euro raklap is elfér. Ebben a helyzetében a hátsó üléssor teljes magasságú rekeszfalként szolgál, miközben az elöl ülők kellemes körülmények között utazhatnak.


A Ford Pro segítségével növelhető a produktivitás

A Ford Pro támogatásával a Transit Connect üzemeltetői maximalizálhatják járműveik rendelkezésre állási idejét és csökkenthetik az üzemeltetési költségeket. Az új modell személyre szabott megoldásokat kínál a flottavásárlóknak; többek közt egy plug-in eszközt, amellyel kapcsolódhatnak a Ford Pro Telematika szoftveresszolgáltatásaihoz.

A Ford Pro Service emellett kifejezetten a vállalati felhasználók igényeihez kialakított karbantartási támogatást kínál, benne a Mobil Szerviz lehetőségét, amellyel elvégezhető a karbantartási és javítási munkák 70 százaléka – ahol és amikor a vásárlónak a legkényelmesebb. Egy jelentős brit járműflottában a tapasztalatok szerint a Mobil Szervizzel a korábbi három napról alig két órára sikerült mérsékelni a járművek állásidejét.

A Ford Pro már több mint 200 partnert vont be Európában az akkreditált Ford Pro Convertor hálózatba. Ezek a partnerek arra szakosodtak, hogy a népszerű kompakt áruszállítót hűtőkocsivá és más speciális járművekké építsék át, amelyhez műszaki támogatást és hitelesítést kapnak a Ford Pro Special Vehicles részegtől, így ezek az autók ugyanolyan aftersales szolgáltatásokra jogosultak, mint a gyári kivitelű Ford Pro modellek.

Új, takarékos hajtásláncok

Az új PHEV hajtás mellett a vásárlók rendelkezésére áll egy 2,0 literes EcoBlue turbódízel motor is, kétféle teljesítményváltozattal. A 122 lóerős kivitelhez megrendelhető az új összkerékhajtási rendszer, hatfokozatú manuális sebességváltóval, de ugyanez az erőforrás hétfokozatú, kettős tengelykapcsolós automata váltóval is társítható, amely gyorsan, zökkenőmentesen és forgatónyomaték-vesztés nélkül kapcsol a sebességfokozatok közt. A 102 lóerős változat kizárólag a hatfokozatú váltóval szerelt, elsőkerékhajtású kivitelekhez rendelhető. A Ford Pro előrejelzése szerint a jármű üzemanyag-fogyasztása rendkívül versenyképes lesz (akár 4,9 l/100 km), így az üzemeltetők alacsony üzemanyagköltséggel számolhatnak. 1,2

Azzal, hogy a vadonatúj Transit Connect kínálatában az intelligens összkerékhajtás is megjelenik, az autó kimagasló népszerűségre számíthat az északi és a hegyvidéki régiókban, ahol különösen fontos a jó tapadás és a rossz időjárási viszonyok közt is magabiztos vezethetőség.

Fejlett technológia a prémium élményért

A teljes modellkínálatban alapfelszereltség a 10 colos digitális műszeregység, amelynek konfigurálható központi képe mellett, a kijelző szegélyén a másodlagos járműinformációk is megjelennek. A stílusos és praktikus digitális cockiptet egy 10 colos, színes, központi érintőképernyő 13 egészíti ki, amelyhez Hálózathoz Kapcsolt Navigáció 14 is rendelhető.


A navigációhoz vagy az ügyfelekkel való kapcsolattartáshoz telefont használó sofőrök hasznosnak találják majd a vezeték nélküli Apple Carplay és Android Auto rendszereket, 15 illetve a vezeték nélküli töltés lehetőségét a Limited és Active felszereltségű modellekben16. A nagyobb készülékek, például a laptopok vagy kéziszerszámok menet közben is egyszerűen feltölthetők a kabinban található USB-C portokról, akár 45 wattos teljesítménnyel.

A fűthető kormánykerék opciója mellett a vásárlók fűtött első üléseket is rendelhetnek, amelyeknek kiváló ergonómiáját az Egészségesebb Hátakért kampányt szervező legnevesebb gerincspecialista intézet, az Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR) minősítő pecsétje igazolja. Az utasok komfortjáról négy irányban állítható deréktámasz és állítható hosszúságú combtámasz gondoskodik.

A Transit Connect alapáron kínál olyan vezetéssegítő technológiákat10, mint az Automatikus Vészfékezéssel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszer, a Ráfutásos Ütközésre Figyelmeztető rendszer, a Vészhelyzeti Elkerülő Kormányzási Asszisztens és a Kereszteződés Asszisztens, amelyek segítenek megelőzni az ütközéses baleseteket, vagy mérsékelni azok súlyosságát.

A gazdagabb felszereltségű modellváltozatokhoz alapáron kínált tolatókamera, illetve a Keresztirányú Forgalomra Figyelmeztető rendszerrel kiegészített Holttérfigyelő még magabiztosabb és nyugodtabb manőverezést biztosít10, és – akárcsak a vadonatúj Transit Custom modellben – az Ajtónyitási Figyelmeztetés segít elkerülni a ‘rányitásos’ baleseteket, amikor az utas kinyitja az ajtót, miközben egy másik közlekedő halad el az autó mellett. 10

A további opcionális technológiák közt szerepel még többek közt a Pro Utánfutó Manőverező Asszisztens, amellyel elkerülhető, hogy hátramenetben a vontatmány ‘bebicskázzon’. 10 A tolatókamerával és érzékelőkkel működő rendszer segít az utánfutó ösztönös irányításában, amit a vezető nem a kormánykerékkel, hanem egy forgógombbal és a digitális kijelzővel végezhet el.

A Ford úgy alakította ki az egyes felszereltségi szinteket, hogy azok egyaránt lefedjék a flottaüzemeltetők, a kisvállalatok, a magánvállalkozók és a magánvásárlók igényeit:

Trend: áru- és személyszállító kivitelek, flották és költségtudatos vásárlók számára
Limited: elegáns áruszállító 17 colos könnyűfém keréktárcsákkal és munkafelülettel az utasülés háttámláján
Active: vonzó megjelenésű, kemény kiállású, SUV-stílusú személyszállító, LED világítással és tetősínekkel

forrás: ford.hu

1 A hivatalos, homologizált üzemanyag/energiafogyasztási, CO₂-kibocsátási és az elektromos üzemmódban megtehető hatótávolság WLTP mérés szerinti adatait az Európai Unió 715/2007/EC számú szabványa által előírt technikai kívánalmak és műszaki adatok alapján, illetve a legfrissebb 2017/1151 EU direktíva alapján regisztrálták. Az alkalmazott, szabványos tesztelési eljárások lehetővé teszik a különböző járműfajták és gyártmányok összehasonlítását.

2 A hatótávolság, az üzemanyag-fogyasztási és a CO₂-kibocsátási hivatalos, homologizált adatait a forgalmazás kezdetéhez közelebbi időpontban teszi közzé a Ford. A WLTP vezetési ciklus szerinti számítások alapján. A 110 km-es tervezett hatótávolság teljesen feltöltött akkumulátorra értendő, az aktuális szériától és akkumulátor-konfigurációtól függően. A tényleges hatótávolságot olyan tényezők is befolyásolhatják, mint a külső körülmények, a vezetési stílus, az út jellege, a jármű állapota, a lítiumion akkumulátor kora és állapota.

3 A WLTP vezetési ciklus szerinti számítások alapján. A 317 km-t is elérő hatótávolság teljesen feltöltött akkumulátorra értendő, az aktuális szériától és akkumulátor-konfigurációtól függően. A tényleges hatótávolságot olyan tényezők is befolyásolhatják, mint a külső körülmények, a vezetési stílus, az út jellege, a jármű állapota, a lítiumion akkumulátor kora és állapota.

4 A WLTP vezetési ciklus szerinti számítások alapján. A 337 km-t is elérő hatótávolság teljesen feltöltött akkumulátorra értendő, az aktuális szériától és akkumulátor-konfigurációtól függően. A tényleges hatótávolságot olyan tényezők is befolyásolhatják, mint a külső körülmények, a vezetési stílus, az út jellege, a jármű állapota, a lítiumion akkumulátor kora és állapota.

5 Ausztria, Belgium, Nagy-Britannia, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Írország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Spanyolország, Románia, Svédország, Svájc és Törökország

6 A hatótávolság hivatalos, homologizált adatait a forgalmazás kezdetéhez közelebbi időpontban teszi közzé a Ford. A WLTP vezetési ciklus szerinti számítások alapján. Az itt közölt hatótávolság (tervezett célérték a WLTP alapján) teljesen feltöltött akkumulátorra értendő, az aktuális szériától és akkumulátor-konfigurációtól függően. A tényleges hatótávolságot olyan tényezők is befolyásolhatják, mint a külső körülmények, a vezetési stílus, az út jellege, a jármű állapota, a lítiumion akkumulátor kora és állapota.

7 Megfelelő felszereltség esetén. A teljesítmény és a forgatónyomaték egymástól független értékek, és csúcsértékük nem egyidőben jelentkezik.

8 A maximális teherbírás a tartozékoktól és a járműkonfigurációtól függ. A konkrét járműre vonatkozó adatok az ajtóoszlopon található címkén szerepelnek.

9 A maximális vontató kapacitás a rakománytól, a járműkonfigurációtól, a tartozékoktól és az utasok számától függ. A vontató kapacitást behatárolja a vontatmány tömege és súlyelosztása.

10 A feltöltés időtartamát számítógépes szimulációkkal végzett gyártói tesztek alapján határozták meg. A töltés sebessége csökken, amikor az akkumulátor eléri teljes kapacitást. Az Ön autójának töltési ideje a töltési csúcsidőktől és az akkumulátor töltöttségi állapotától függően változhat

11 A vezetéssegítő technológiák kiegészítő feladatot látnak el, és nem helyettesítik a vezető figyelmét, döntését és irányítását, és a biztonságos autózást. A Vészhelyzeti Elkerülő Kormányzás nem jelent kormányzásvezérlést. A Kereszteződés Asszisztens nem érzékel minden járművet, gyalogost vagy kerékpárost az útkereszteződésben, és nem helyettesíti a biztonságos vezetést. Részletek a Felhasználói Kézikönyvben.

12 A maximális teherbírást behatárolja a rakomány tömege és súlyelosztása.

13 Ne vezessen zavaró körülmények hatása alatt. Ha lehetséges, használja a rendszerek hangvezérlését. Bizonyos funkciók zárolva lehetnek, amíg az autó sebességváltója menetfokozatba van kapcsolva. Nem minden funkció kompatibilis az összes telefonkészülékkel.

14 A navigációs szolgáltatásokhoz szükség van a SYNC 4-re és a FordPass Connectre, a kiegészítő hálózatba kapcsolt szolgáltatásra és a FordPass Pro alkalmazásra (részletek a FordPass Felhasználói feltételeiben). A megfelelő járművek 12 hónapos ingyenes próbaidőszakra jogosultak a navigációs szolgáltatások terén, ami az új járműgarancia kezdetétől datálódik. A navigációs szolgáltatás próbaidőszaka véget ér, ha az ügyfelek a jogosult járművet FordPass ügyfélfiókkal aktiválják. Ha az ingyenes időszak végéig nem fizetnek elő a szolgáltatásra, akkor a hálózatba kapcsolt navigációs szolgáltatás megszűnik. A hálózatba kapcsolt szolgáltatás és funkciók a kompatibilis hálózat elérhetőségétől függnek. A technológia/mobilhálózatok/járműképességek fejlődése korlátozhatja a rendszerek funkcióit, és megakadályozhatja a hálózatba kapcsolt szolgáltatások működését. A bizonyos okostelefon-platformokkal kompatibilis FordPass Pro App alkalmazás letölthető. Az üzenet- és adatforgalomért a szolgáltató díjat számíthat fel.

15 Aktív adatcsomaggal és kompatibilis szoftverrel rendelkező telefon szükséges. Használat közben a SYNC 4 nem vezérli a harmadik féltől származó termékeket. A harmadik felek kizárólagos felelősséggel tartoznak termékeik működéséért

16 Az itt rendelkezésre álló Qi vezeték nélküli töltés nem minden mobiltelefonnal kompatibilis.

Munkatársaink

Kérjük válasszon márkát!
Kérjük válasszon telephelyet!


Kérjük válasszon telephelyet!
Cím
2030 Érd, Kis-Duna utca 7-9.
Telefon
Nyitva tartás
Értékesítés:
Hétfő-Péntek: 08:00-17:00
Szombat: 09:00-13:00
Vasárnap: Zárva

Szerviz/Alkatrész:
Hétfő-Péntek: 08:00-17:00
Szombat-Vasárnap: Zárva

Visszahívást kérek



Weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek.
Az adatvédelmi tájékoztató tartalmát megismertem. A tájékoztató ismeretében hozzájárulok a sütik használatához. További információk